Екатерина Захариева: Няма да има противоставяне между мен, Цацаров и Панов

„С премиера Борисов също съм работила, бях негов зам.-министър в Министерство на регионалното развитие и благоустройството три години в кабинет „Борисов 1“, посочи новият министър на правосъдието Екатерина Захариева пред "Радио К2"

Екатерина Захариева има мисия да довърши на съдебната реформа. „Мисля, че хората очакват бързи резултати, защото недоверието е огромно, а те са изключително нетърпеливи. Аз не мога да обещая видими бързи резултати. Мога да обещая бързо придвижване на законопроекта за съдебната власт, който е готов и се нуждае от малки изменения. Обещавам с цялото си сърце и душа, с всичките си усилия и умения, който имам, да работя затова доверието в институциите, като цяло, и в съдебната власт да се върне. Самочувствието и увереността на магистратите, че тогава когато работиш честно със сърце и душа, когато се движиш само от закона и морала, така както конституцията и законите позволяват, ти ще имаш шанса за кариерно развитие и израстване“, заяви министър Захариева.

Илиана Беновска попита: „Ще Ви пречи ли главният прокурор Цацаров или ще работите заедно?“.

Екатерина Захариева отговори, че работи добре с всички и че няма нужда от излишно противопоставяне. Като част от президентската институция, Захариева е работила добре с главния прокурор Сотир Цацаров и Лозан Панов, председател на ВКС.

Екатерина Захариева честити рождения ден на Радио К2. Тя заяви, че дава едно от първите си интервюта, като министър на правосъдието, пред Радио К2.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"