Кола се вряза в група пешеходци в Лас Вегас, един е загинал, а 37 са ранени

Най-малко един човек е починал, а 37 са пострадали, след тежка катастрофа в Лас Вегас, съобщава CNN. Според информацията на телевизията, автомобилът се е врязал в група пешеходци пред хотел в града.

Тежката катастрофа стана в близост до хотел „Планета Холивуд”, където по същото време приключваше най-известният конкурс за красота – „Мис Вселена” 2015, съобщава Ен Би Си. Според Ройтерс загиналите може да са трима. На жената, която е чернокожа, се правят тестове за алкохол и наркотици. Тя избягала и била задържана в друг хотел, пред който паркирала колата си.

Седем от пострадалите са в критично състояние, става ясно от данни на спешните служби, цитирани от "Фокус". Все още не е ясно дали става въпрос за нещастен случай или преднамерено действие.

Южната част на булевард „Лас Вегас”, известна като Ивицата, е била затворена по това време и в двете посоки. Там се намират прословутите хотели „Беладжио”, „Париж Лас Вегас” и „Планета Холивуд”, където се провеждал конкурсът „Мис Вселена”.

Туристка, станала свидетел на катастрофата, разказа, че колата била като топка за боулинг, а телата на хората били наредени като кегли. „Човек би си помислил, че е някакво шоу, защото сме в Лас Вегас. Но тогава видях как някои хора изхвърчат във въздуха”, сподели Рабиа Куреши. Нейният съпруг, който е хирург, спрял колата си и се втурнал да помага на ранените.

Друг свидетел видял, че най-малко 10 души са откарани с линейки. „Чухме, че една кола се качи на тротоара до „Планета Холивуд” и продължи покрай хотел „Париж”. Има много линейки и от двете страни”, каза тя.

Очаквайте подробности

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"