1 млрд и 600 млн. лв. повече е събрала НАП сравнение с 2014 г.

1 млрд и 600 млн. лв. повече е събрала НАП сравнение с 2014 г.Това каза изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов по време на заключителна пресконференция за 2015 година, предаде Фокус.

„Имаме над 80% събираемост на нововъзникналия дълг в законно установения срок. Такива резултати не помня от 20 години, откакто съм в НАП”, посочи Атанасов. По думите му, НАП са създали точни и ясни правила за това как се събират дългове без значение от физически, юридически лица, малък, среден или голям бизнес.

„НАП коренно променили политиката си по събирателните функции. Вдигнахме ръстът на декларираната данъчна основа с над 500 млн. лв., което е с над 25% сравнение с 2014 г. по отношение на обслужването-дадохме възможност за качествено, добро и бързо обслужване. Направихме кампании, които бяха насочени към данъкоплатците и получихме отношение с по-добрата събираемост”, коментира Атанасов.

Той бе категоричен, че идеята на НАП е да бъдат предсказуеми за лоялните данъкоплатци и непредсказуеми към нелоялните данъкоплатци. „Имаме визия как да се развиваме дългосрочно. Резултатите, които постигаме са причинно-следствена връзка от работата с Прокуратурата, Агенция „Митници”, министерство на финансите и МВР. Имам увереността, че 2016 г. ще бъде по-добра от 2015 г.”, каза още изпълнителният директор на НАП.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"