Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов пред „Труд”: Не очакваме промени в правителството

- Г- н Николов, каква е равносметката за изтичащата година?

- Изградихме Морската гара, Трафик кулата, напреднали сме с изграждането на магазията. Съвсем скоро очакваме министерството на транспорта да обяви поръчката и за новата сграда която ще бъде новият Морски експоцентър. Всички стари индустриални площи тук трябва да получават нова съвременна функция, така че Бургас да стане още по-съвременен морски град. От тази тераска тук (на Автогара Юг - б.а.) ще наблюдаваме как градът ще стигне до самия кей на водата, до морето. Равносметка още не съм си правил, тъй като ще работим до последния работен час и все още не съм имал възможност да остана насаме със себе си и да я направя. Предстоят много разплащания. Искам всички фирми, които са си изпълнили ангажиментите и ние сме приели обектите, да си получат средствата, да приключим документално по-голямата част от проектите. Но равносметката е, че това бе може би най тежката година, откакто съм кмет. С най-много проекти, проблеми, предизвикателства. Малко по-добре от предходни години бе, че тази нямаше тежки природни бедствия и аномалии. С което искам да си пожелая 2016 година съвсем да няма такива бедствия, които да тревожат бургазлии, за да бъдат те още по- усмихнати.

- Падна ви се хубав късмет от баницата - "вдъхновението", за какво ще го използвате?

- За завършването на старите и стартирането на новите интересни проекти за Бургас през 2016- а, които предстоят. Както казваме в края на всяка една година: увеличаваме скоростта за следващата. Чакат ни много предизвикателства, много работа, решаване на нови задачи и надявам се Господ да ни даде здраве най-вече за да се справим. А за да поглеждаме с повече оптимизъм напред, наистина ще ни е необходима допълнителна доза оптимизъм, защото обществената работа е високоотговорна, а и бургазлии заслужават още повече усилия. Всички проекти са трудни, но изпълнят ли се, аз съм убеден, че с едно стъпало ще се подобри не само качеството на живот, но и самочувствието на жителите че живеят в един прекрасен град.

- Очакват ли се промени в правителството и вие в "резервния отбор" ли сте?

- Не очакваме промени в правителството. Държавата е в изключително добра кондиция, стабилна. Партиите в управляващата коалиция си препотвърдиха своята подкрепа, така че аз лично като част от ръководството на партия ГЕРБ не виждам никакви притеснения.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"