Половината от ромите, живущи в Сандански, крадат ток

При проверка на трафопоста в ромския квартал „Изгрев" на Сандански са установени 56% загуби на електроенергия от кражби. Незаконните присъединявания водят до претоварване на съоръженията и прекъсвания на електрозахранването. Това стана ясно на среща, която инициира кметът на община Сандански Кирил Котев с представители на „ЧЕЗ Разпределение България" АД.

Бяха набелязани конкретни мерки за повишаване на сигурността на електроснабдяването в този район през зимния период. Взето беше решение съвместно с местната общност да се създаде работна група, която да съдейства за защита на коректните потребители в квартала. Особено внимание бе обърнато на последствията от кражбите на ток.

Ще има и периодично полицейско присъствие. Градоначалникът бе запознат от експертите с резултатите от проведената профилактика на електроенергийните съоръжения в общината с цел надеждната им експлоатация през зимата. Проверени са 88 трафопоста, прочистени са сервитутите на въздушните електропроводи и екипите са снабдени с необходимата техника за работа в зимни условия.

Компанията разкри пред кмета намерението си за преконфигурация на електроразпределителната мрежа на улиците „Родопа" и „Оборище" в кв. „Изгрев", за да се осигури качествено електрозахранване на абонатите в квартала. Ще продължат обаче и масираните проверки.Клиентите, които имат проблеми с покриване на задълженията си за ползвана електроенергия, бяха насочени да се обърнат към местния център за обслужване на клиенти, където да подадат заявления за разсрочване.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"