Платини изригна: Блатер ме спря, за да не оглавя ФИФА

Мишел Платини „насочи оръжие“ към Сеп Блатер и стреля словесно по бившия бос на ФИФА в интервю за вестник „Екип“. Елиминираният президент на УЕФА официално обяви отвод за изборите в световната централа и хвърли куп обвинения към Блатер.
Платини бе изхвърлен от футбола за 8 години за нерегламентирани пари, получени точно от Блатер.

„Всичко е скалъпено, те не искат да стана президент на ФИФА - казва френската легенда в интервюто. - Блатер е в основата на всичко. Той не желаеше да вляза в организацията, защото знаеше колко уволнения щеше да има. Искат да запазят непокътната системата им, която работи.

В УЕФА и ФИФА работят много честни хора, федерациите са ръководени от достойни футболни мъже, но на ръководно ниво в световната централа трябва чистка. Блатер се уплаши, че аз ще я направя... Казал е пред други футболни ръководители, че аз ще съм последният му скалп, че ще ме повлече с него.“

Съотборникът на Платини от славния френски тим Ален Жирес коментира: „Тъжно е, когато някой като него - направил страшно много за футбола, е обвиняван в такива неща. Убеден съм, че Мишел е невинен.“

А президентът на „Лион“ Жан-Мишел Ола демонстративно покани за гост на откриването на новия стадион на клуба Платини - напук на забраната от ФИФА.

Същевременно в Парагвай местните власти нахлуха в офисите на Южноамериканската конфедерация (КОМНЕБОЛ) и иззеха компютри, запечатаха кабинети и поставиха охрана пред портите. Акцията напомня тази в Цюрих от миналата година, както и в Маями, където ФБР блокира централа на конфедерацията, създадена за тазгодишната Копа Америка.

А Хектор Трухильо, гватемалски върховен съдия и футболен деятел, обвинен като един от двигателите на корупционната схема с пари от тв права и подкупи около няколко издания на турнира, бе освободен под гаранция. Според ФБР Трухильо е прал парите от далаверите на КОМНЕБОЛ. Гаранцията за временното му освобождаване е 4 милиона долара!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"