118 бегълци бедстват на остров в Марица (обзор)

118 нелгални мигранти са открити от гранична полиция на малък остров в река Марица между гръцката Дикия и с. Генералово на наша територия.

Чужденците се представили, че са от Сирия, но нямали документи. До парчето земя те били превозени с лодки. Става дума за 118 мигранти - 24 мъже, 26 – жени, 68 - деца.

Районната прокуратура в Свиленград е започнала разследване по досъдебно производство за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната. Сред нелегалните имало 60 деца, като по-голямата част от тях са 5-годишни. Според първоначалните данни чужденците били превозени с лодки, вероятно от турски каналджии, през границата по река Марица и оставени на острова. Той се намира на територията на Република България.

До момента е установено, че те са преминали в страната през нощта. По първоначални данни чужденците са граждани на Сирия. Това те заявили пред българските власти.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителите на престъплението. Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Делян Аврамов

Този уебсайт използва "бисквитки"