Местан се огледа в електората на ДПС

„Избирателите на ДПС се чувстват непредставени от партията“, заяви в кулоарите на парламента бившият лидер на движението Лютви Местан, като подчерта, че е загрижен за електората.

Той допълни, че този въпрос е открит и с неговите колеги (останалите отцепници – б.а.) „виждали политическа отговорност в това“.

Експредседателят обяви, че срещу него се води компроматна война, която вече е засегнала децата му.

„Не ми се позволява да имам полезни ходове. Но няма да влизам в епитетна война, а ще изразявам принципни позиции“, каза Лютви Местан. Той се закани, че още днес ще се консултира с адвокати, за да започне съдебни дела срещу отправилите клевети срещу него.

Местан изрази учудване от поведението на министър-председателя Бойко Борисов.

„Безкрайно съм изненадан от изключителната емоция, с която той реагира на моята метафора, че някъде около Коледа съм стъпил на руска мина. Не знам защо премиерът го прие лично и реагира толкова емоционално. Адресът на тази метафора е речта, след която бях отстранен (речта на Ахмед Доган на коледната сбирка на ДПС – б.а.). Не съм я адресирал към Борисов. Защо той се припознава и се нарежда там, след като отрича, че няма нищо общо. Това са въпроси, които трябва да зададете към него”, заяви Местан.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"