Бъчварова проплака: Не внушавайте, че МВР не работи - предизвиквате престъпниците

Внушението, че МВР не работи е послание към престъпниците, терористите и всеки един, който иска да се възползва от една такава ситуация. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи в парламента.

През последните месеци работи изключително мотивирано в рамките на своите възможности и законодателни и ресурси. „Резултатите, които има са дори неочаквани за нас", обясни тя.

„Моят призив е да подкрепим МВР в усилията му да има резултат. Когато има две убийства и колегите работят с всички сили денонощно такива внушения, че нищо не се прави отварят вратата за следващите престъпления", допълни тя, цитирана от "Фокус".

„Има спекулации, че има прекалено раздут щат. Навсякъде в Европа в тази ситуация се увеличава броят на полицията. Реалният брой на българските полицая е 22 700", обясни министърът на вътрешните работи. И добави, че този брой не им дава възможност да покрият цялата страна и всички критични места.

„Не искам МВР да се представя като един хрантутеник на държавата, който взема пари и се облагодетелства от това нещо. МВР работи при много трудни условия. Ще се опитам и това правя - да реорганизирам дейността, за да насочим всички свободни сили към полицейската дейност и охраната на обществения ред", коментира още Бъчварова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"