Непроходими са общинските пътища в Шуменско

Усложнена и тежка е обстановка на територията на община Шумен. По разпореждане на кмета на общината Любомир Христов фирма "Барс" е преустановила почистването на общинската пътна мрежа, заради силен вятър и снегонавявания.

Работата ще бъде възобновена при първа възможност. Затворени са участъците Шумен - Друмево през село Овчарово и село Васил Друмев, Шумен - Велино през Мътница, кв."Дивдядово" - Салманово през Мараш. Пътищата за Новосел и Лозево през Шуменското плато са затворени.

В нощта срещу понеделник близо 20 закъсали автомобили са изтеглени от преспите и над 20 души са евакуирани с помощта на Районната противопожарна служба. И в момента има автомобили, които не могат да бъдат извлечени от проблемните участъци, съобщават от общинския пресцентър.

Един човек е настанен в Кризисния център на общината, а колата му е останала зарита в преспите край с.Царев брод.

Оказана е помощ на закъсали в снега автомобили на Енерго-Про. Без ел.захранване са селата Белокопитово, Мараш, Салманово, части от Царев брод, Ветрище, Вехтово, Новосел. В някои райони няма и водоподаване, поради липса на електричество за помпомпените станции.

На територията на област Шумен влаковете се движат със закъснение. По направлението Шумен Ц Комунари движението е преустановето, поради нападали клони по контактната мрежа.

В Шумен продължава почистването на улиците, приоритетно се премахват опасни клони в районите на детските градни и яслите, както и в дворовете на училищата, които в понеделник са във ваканция.

От общинската администрация отново се обръщат към шуменци с молба да не пътуват и да бъдат внимателни при преминаване по улици и тротоари, заради опасността от падащи клони и дървета. Служители от дирекция "Инспекторат" ще правят проверки за почистени тротоари пред търговските обекти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"