Екипи отстраняват повреди по ел. мрежата във Видинско

В повечето селища от Видинска община е възстановено електрозахранването, след като в неделя 26 населени места останаха на тъмно.

От общината в областния център съобщиха, че продължава отстраняването на аварии в селата Търняне, Бела Рада и Дружба. Повреди са възникнали и на места в ромския квартал на Видин "Нов път", където в отделни райони няма ток. Работи се за възстановяване на уличното осветление в селата Антимово и Буковец.

За последното денонощие екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" са се отзовали на пет сигнала, съобщиха от полицията. Сигнали са подадени за повалени дървета във Видин и паднал клон върху градския електропровод в град Дунавци.
Към 18,30 часа в неделя е бил получен сигнал за счупен живачен термометър в частен дом в село Арчар. Мястото е третирано със сяра и почистено с химическа прахосмукачка. Към 20,15 часа спасители са изтеглили заседнал в канавка автомобил между селата Бела Рада и Войница.

Пътищата в региона са проходими при зимни условия, като на места има частични заледявания. Във всички училища учебният процес е започнал нормално, увериха още от община Видин.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Людмила Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"