Депутат от БСП: Полицаите вече си мечтаят Цветан Цветанов да им е министър!

"Дотам я докарахме, че полицаите да си мечтаят Цветан Цветанов да им е министър! Недоверието към Румяна Бъчварова е не само сред обществото, но и сред служителите на МВР", заяви в Пловдив депутатът от "БСП лява България" Манол Генов.

Той цитира последно социологическо проучване на "Алфа Рисърч", според което от кабинета "Борисов" 2 с най-нисък рейтинг били образователният министър Тодор Танев и вътрешният Румяна Бъчварова.

"С репликата си "Стига вече!" Бъчварова забрани да се критикува МВР, а това го няма дори и в Закона за защита на държавата! Нима когато критикуваш едно министерство, застрашаваш националната сигурност? Виждаме, че с обедняването на хората ескалира битовата престъпност, увеличиха се обирите и грабежите, а от друга страна има пълна демотивация на личния състав на полицията, който работи на терен. Респектът към полицията се губи и ставаме свидетели на саморазправи. Голям проблем е и липсата на полицаи в селските райони. В община Садово, например, ако полицай се пенсионира или младши инспектор напусне, на негово място не се назначава нов служител. Политиката, която води в момента МВР застрашава националната ни сигурност", допълни "разбора" си червеният депутат.

Манол Генов не пропусна да коментира и проблемите в ДАНС, военното разузнаване и Министерството на отбраната. "фактите от историята ни говорят, че когато начело на отбраната застане земеделец, Българската армия се закрива", допълни депутатът от БСП.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"