Още две девойки прибраха 100 лв. с подправени лотарийни билети

Още две тийнейджърки, подправили лотарийни билети и прибрали печалба, спипа полицията в Търговище. Момичетата на 15 и 16 год. са разкрити след сигнал на продавачка от денонощен магазин в града, че малко преди полунощ миналия петък е била измамена с подправен билет и е платила 100 лв. Че е дала пари срещу менте, разбрала във вторник.

Девойките били съученички на другите тийнейджъри, които бяха разкрити тази седмица в получаване на печалби в размер на 105 лв. с подправени билети. Децата разменяли помежду си "челен опит" как на некъсметлийски билети да залепят правилната цифра, за да си осигурят печалба.

Те толкова майсторски подправяли талоните, че само специалисти или съответните машинки за проверка можели да хванат измамата. Първата група от 3 момчета и момиче обаче хитро прибирали печалби от 5 - 10 лв., които не правели впечатление. Издали ги редовните им покупки на талони, които все водели до получаване на левчeта и то от един и същи магазин. Момичешката двойка пък решила направо да удари 100 лв. Родителите на девойките веднага възстановили сумата.

Материалите и за двата случая на измами от хлапета с билети ще се предадат на прокуратурата, която да прецени как да ги превъзпитава и отказва от бързи измамни печалби.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Антоанета Марчева, кореспондент на "Труд" в Търговище и Разград

Този уебсайт използва "бисквитки"