Близнаците, простреляли двама от ъндърграунда в Търново, остават в ареста

Окръжният съд във Велико Търново постанови постоянна мярка "Задържане под стража" за братя от Павликени, които внощта срещу вторник простреляха двама ганкстери в старата столица. Кървавата саморазправа между криминално проявените братя Станчо и Илия Станчеви и представителите на подземния свят Айдън Юсеинов-Анди /45 г/ и Карамфил Бижев /32 г/ се е разиграла в офис на ул."Асен Златаров" зад театъра.

30-годишните братя, известни с прозвището "Червеите", които са от ромски джебчийски клан пристигнали в старата столица, за да си върнат дадени преди време срещу паричен заем златни пендари. Те събрали пари и поискали да си откупят семейното злато, но Юсеинов и Бижев отказали да им го върнат. Заради това близнаците се въоръжили и нахлули с взлов в офиса, за да си вземат алтъните.

Докато тършували обаче наемателитена помещението се върнали заради забравен мобилен телефон и неканените гости открили по тях огън. Два куршума поразили Карамфил Бижев във врата, а куршум ударил в корема Айдън Юсеинов-Анди. Като по чудо той се оттървал с лека повърхностна рана, тъй като бил уцелен в катарамата на колана.Бижев бе откаран в "Пирогов".

Близнаците напуснали арената на престрелката, но след 4 часа били задържани в дома им в Павликени.

Магистратите отредиха те да останат в килията заради опасност да се укрият или да извършат ново престъпление. Решението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"