Любо Пенев се завърна в „Литекс“

Любослав Пенев се завърна на треньорския пост в „Литекс“.

Късно в петък бяха проведени последни разговори между него и Данаил Ганчев, който сега е силният човек в клуба, и се стигна до стискане на ръцете.

"Разбрахме се по всички въпроси. В събота пътувам за Испания. Лагерът там ще се удължи поне 2 седмици, съответно и контролите. Това мога да кажа на този етап", заяви специално за "Труд" Любо Пенев.

Ловешкият тим се намира в патова ситуация след изваждането от „А“ група, но следва стратегия за стабилизиране и преследване на купата. „Оранжевите“ са полуфиналисти и след жребия през февруари ще научат следващия съперник - „Берое“, „Монтана“ или ЦСКА.

Финалните разговори между „Литекс“ и Пенев са по повод екипа, с който ще работи Ел Голеадор. В последните шест месеца той изчакваше подходящи оферти, а името му периодично се спряга като потенциален кандидат за испански отбори. Сега бившият национален селекционер трябва да овладее обстановката в „Литекс“ и в краткосрочния си ангажимент до лятото да атакува купата. Пенев веднъж е играл по тази „партитура“, като се върна за три месеца в ЦСКА и стабилизира изпадналия в турбуленция след серия конфузни загуби отбор.

В събота ловешкият тим заминава на два лагера в Испания. По време на първия етап в Ла Манга съперници в контроли ще са норвежките „Од Гренланд“, „Валеренга“ и „Стрьомгодсет“, както и „Динамо“ (Загреб). От 7 февруари тимът се мести в Марбея, където го чакат мачове с „Рубин“, „Днипро“, „Спартак" (Москва) и „Динамо“ (Киев). Пенев бе треньор на „Литекс“ през 2010-а и 2011-а, като спечели титлата.

Спортно-техническата комисия на БФС анулира резултатите на „оранжевите“ през сезона. От санкцията най-големи губещи са „Левски“ (минус 7 т.) и „Берое“ (-4 т.).

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Памуков

Този уебсайт използва "бисквитки"