Издирват пенсионерка, изчезнала в местността Ксилифор край Търново

82-годишна жена от Велико Търново е обявена за общодържавно издирване след като изчезнала безследно на 16 януари.

Възрастната търновка е в неизвестност след като участвала в пенсионерска сбирка на Туристическо дружество „Трапезица”. В злополучната вечер тя и нейни приятели били на банкет в ресторант в местността „Ксилифор” на около 3 км от старата столица.

Когато групата тръгнала да се прибира, участниците в купона забелязали, че пенсионерката не се е качила в автобуса. Приятелите на Росица Димитрова Петрова се върнали да я търсят, но открили само връхната и дреха. На друга жена пък и липсвало палтото и се предполага, че преди да излезе от заведението, пенсионерката погрешка е облякла чужда дреха.

Притеснени, нейните познати алармирали полицията и от два дни жената се издирва. Ден по-късно криминалисти поискали съдействие от кметството в старата столица, откъдето осигурили екип и снегорин, който да разрине пътните трасета в местността, но претърсването било без резултат.

От полицията в понеделник разпространиха съобщение и снимка на жената.
Росица Петрова е висока 160 см., със слабо телосложение, светла коса и диоптрични очила. Била е облечена с черно палто със светли орнаменти и черна дамска чанта.

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението на Росица Петрова могат да сигнализират на тел. 112, 062/662 334, 662 340 или в най-близкото поделение на МВР.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"