Във Варна вдигат протест срещу националното обезличаване

Варненски културни и арт дейци се обявиха срещу поредицата действия на Министерството на образованието, поставящи под въпрос националните ценности на българина. В обръщение в социалните мрежи от Славянската академия съобщиха, че организират среща на всички родолюбиви българи в събота, 30 януари от 11:00 часа пред паметника на отец Паисий на Алеята на Възраждането в Морската градина.

"Един български (?!) министър на образованието и неговият антибългарски екип настъпиха мина! Настъпиха най-чувствителната българска струна! Дали поради невежество, или поради верноподаничество (теманета към чужди посолства), няма значение. Българското Възраждане е най-високата точка на кипене в нашето национално самосъзнание. Всяко посегателство към имената и творчеството на тези велики българи ще срещне отпор”, пише в обръщението известната поетеса и уважаван културен деец Елка Няголова.

От Славянската академия приканват всички, които не дават Хубавата Яна, които не дават "История славянобългарска”, които все още пеят песните на Добри Чинтулов като парола и клетва – да се съберат и да изразят ясна позиция относно случващото се напоследък в България.

На срещата се очаква да присъстват средношколци, студенти, артисти, хора със свободни професии, деца и пенсионери, общински съветници, общинска администрация и цялата българска общественост. "Заедно, без партийни страсти, дивиденти и противопоставяния! Без партийни знамена, само с български! С едно цвете за Паисий, страдалника-будител. И с огънче в душата!”, подчертават организаторите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"