Баби подариха на ало измамници 1300 лева

Само за ден две възрастни жени от села край Монтана се хванаха на въдиците на телефонни измамници и им предадоха доброволно 1300 лева общо, съобщиха от полицията.

В четвъртък около 13.30 ч. непознат мъж се обадил в дома на 72 годишната Дафина Ц. в село Студено буче и след кратък разговор и съобщил, че дъщеря й е изпратила от чужбина пратка с лекарства, за която обаче трябва да внесе в банка такса от 1000 лева.

Парите щели да й бъдат възстановени по-късно, а в пакета имало и 550 лева, успокоил бабата непознатия. Пенсионерката нямала толкова пари и предала на около 30 годишен слаб мъж в центъра на селото 400 лева.

Когато се обадила на дъщеря си да благодари за лекарствата, старицата разбрала, че е измамена и уведомила полицията. Вечерта в четвъртък в Областната дирекция на МВР в Монтана постъпил сигнал и за друга обрана с лъжа жена. На 60 годишната Николина Ц. от село Бели брод се обадил мъж, който се представил за „братовчед й Цецко от Благоевград” и поискал спешно 1000 лева.

Жената заявила, че има само 900 и след уговорка малко-по-късно предала сумата в центъра на селото на непознат мъж в черни дрехи, който пристигнал с черен автомобил. Когато след това се обадила на братовчед си, за да научи получил ли е парите, жената разбрала, че е изгоряла в „ало измама”. Апашите се издирват. „Атаките на ало измамниците в региона през последните две седмици са масирани, има много сигнали за обажданията им, но досега нямаше жертви. Хората трябва да бъдат изключително внимателни при позвънявания от непознати!”, предупредиха криминалисти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Любомир Любенов

Този уебсайт използва "бисквитки"