Гръцки кметове зарязаха лозята в българско погранично село

Гръцки кметове дойдоха в гоцеделчевското сео Делчево и зарязаха лозята.Те бяха поканени от кметът на Гоце Делчев Владимир Москов за двудневните чествания на Трифон Зарезан в селището.

Гръцките кметове пожелаха много берекет на стопаните, да са пълни лозята им с грозде, а бъчвите им – с вино. По-късно на селския мегдан се изви кръшно международно хоро от нашенци и гърци, въпреки стачките и протестите на комшиите, които създават главоболия на нашите шофьори и икономика.

В селото имаше и конкурс за вино и ракия, на която се оценяваха от жури продукцията на 110 участника, 41 от които бяха на гръцки майстори.

Наградата за най-добро червено вино спечели Атанасиос Кирцис от Драма, който е председател на Сдружението на винопроизводителите. За бяло вино първото място бе за нашенеца Светозар Караилиев от гърменското село Огняново. За отлежали вина отново победител бе грък – Савас Аврамидис от Солун.

Никола Думбанов взе приза за най-хубава бяла ракия, д-р Стоян Тунчев от Гоце Делчев победи при ароматизираните ракии, а за отлежала ракия пръв е бизнесменът Георги Шапков, който стопанисва механа и хотел в село Делчево.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"