Рекорд за „Барса“ след скандали

„Барселона“ изравни клубния рекорд от 28 поредни мача без загуба във всички турнири след 2:0 срещу „Леванте“ навън в 23-тия кръг в Испания. Победата е десета поредна за водача, но дойде след перипетии.
Още в 3-тата минута съдийският екип неправилно даде засада при гол на Лионел Меси. Съдбата се реваншира пред каталунците в 21-вата, когато след центриране на Жорди Алба топката се отби в гърба на Давид Наваро за автогол - 0:1.
Последният в класирането обаче не се даде, дълго и упорито търсеше изравняване. В 31-вата минута Джеферсон Лерма не успя сам срещу вратаря Клаудио Браво, а в 37-ата Хосе Моралес улучи греда.
Естествено и „Барса“ имаше шансове, но остана далеч от своя блясък. В 54-тата минута пак отмениха гол на Меси, но сега засада имаше. В 62-рата и Луис Суарес от „Барса“ удари греда, а във втората минута на добавеното време удвои в разредената вече защита след пас на Лео.
Неймар игра цял мач след скандали. Медиите затръбиха - бразилецът празнува до 1,30 ч след полунощ на петък срещу събота своя 24-ти рожден ден. Нападателят нае цяла елитна дискотека, в която не били допускани други освен неговите гости - явно десетки.
След полунощ няколко журналисти издебнаха пред входа неговия баща Неймар-старши. В триминутна разпра таткото не потвърди, че синът му има разрешение от клуба да празнува до късно, и то денонощие и половина преди мач като гост. Бащата се ядоса, блъсна тв камера, отне и запрати телефон на репортерка.
„За мен най-важното е футболистите да са в състояние да се състезават - коментира историята треньорът Луис Енррике. - Останалото са циркове, които не ме интересуват.“
Специалистът също не потвърди, че Неймар е имал разрешение за купона. „Барса“ излезе с официална позиция в защита на Неймар-старши, в която упрекна медиите, че пречат на свободата на хората.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"