Джиго спечели битката за жените във волейбола

Иван Сеферинов бе избран за треньор на националките по волейбол от Управителния съвет (УС) на федерацията. На заседанието в Пловдив се разрази истинска битка при тайното гласуване, което Джиго спечели с 9:8 гласа срещу Иван Петков, наставника на „Марица“.


„За първи път се получи демократичен избор на треньор - заяви за „Труд“ минути след гласуването Сеферинов. - Първата ми задача ще е да разговарям с всички клубове и с федерацията, за да направим най-доброто за отбора. Трябва да се създаде колектив в националния, който да има подкрепата на всички. Иначе няма смисъл. Не очаквам бойкоти, въпреки че някои хора сякаш останаха обидени. Очаквам до две седмици след тези срещи да изясня и щаба, с който ще работя. Още от първия ден обаче получих лоша новина с контузията на Христина Русева.“
През 1990-а Сеферинов бе начело на мъжкия ни национален тим на световното в Рио де Жанейро, за последно бе треньор през 1992-ра в италианската Серия А1, а от 1993 г. е шеф на „Славия“. В момента 64-годишният Сеферинов е и член на УС на централата.


Третият кандидат за поста Димо Тонев си направи отвод преди гласуването и после бе избран за треньор на девойките до 19 години. Младежкият ни национален отбор до 20 години ще бъде воден от Владимир Николов на европейското у нас през септември. Драган Иванов бе утвърден за наставник на кадетите до 15 години.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Антони Йорданов

Този уебсайт използва "бисквитки"