Свършиха километричните опашки от тирове на "Кулата"

След като снощи граничният пункт "Кулата" бе отворен, през нощта струпалите се на българска територия тежки камиони в района са се изтеглили. Служителите на ГД „Гранична полиция“ пропускат движението при облекчен режим. Пунктът е отворен за движение на всички видове МПС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

След разговори вечерта между министъра на транспорта Ивайло Московски, заместник-вътрешния министър Филип Гунев, заместник-министъра на външните работи Валентин Порязов, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и представителите на гръцката полиция, бе постигната договореност за възстановяване на движението в двете посоки.

По време на срещите е обсъдена възможността всеки ден в определени часове ГКПП-Кулата да работи без ограничения, за да не се струпват тирове. Както Труд писа, министър Московски съобщи, че това ще бъде периодът от 11 до 16 ч. всеки ден.

От 20 часа снощи в нормален режим работи и ГКПП-Капитан Петко войвода, през който преминават всички видове МПС. От 3 часа през ГКПП-Илинден преминават леки автомобили.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"