ДПС не били притеснени от партията на Местан

В ДПС не са притеснени от заявката на отстранения им лидер Лютви Местан, че новата му партия ДОСТ ще привлече избиратели на движението, става ясно от изказвания на ръководството на движението.

"Много подобни заклинания сме чували в годините. Те никога не са били успешни и този път няма да бъдат", заяви съпредседателят на ДПС Четин Казак.

Вчера Местан обяви създаването на нова политическа партия. Спорове предизвика името на обявената политическа формация - ДОСТ.

"Много партии имат такива мераци, но до сега не се е случвало", бе отговорът и на зам.-председателя на движението и зам.-председател на парламента Алиосман Имамов.

ДПС депутатът Рамадан Аталай пък постави под въпрос дали ДОСТ ще стане реалност. На въпрос дали партията на Местан ще е протурска, Аталай изтъкна - "Ще проследим тяхното развитие, след като се оформят обаче, защото то не е факт и може и да не стане".

"Тогава ще видим про- какво е", отбеляза депутатът от движението. По отношение на това дали може все пак ДОСТ да дръпне избиратели на ДПС, Аталай предположи, че всичко е възможно. "Този избирател нашият не е закован, не е закопчан, не е принуден, не е изнуден. Всеки си има идеи и виждания".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"