Общините обявиха амбициозни програми за спорта, "Живей активно" прави събития за 1 млн. лв. през 2016 г.

Четирите най-големи общини - София, Пловдив, Варна и Бургас, обявиха плановете си за развитие на спорта през 2016-а на безпрецедентна обща пресконференция в модерна зала по спортна гимнастика на ст. „Раковски“ в столицата. Зам.-кметовете на градовете бяха събрани от инициативата „Живей активно“ на „Нестле“ като представители на общините - участници в кампанията, продължаваща вече 11 г. Резонна подкрепа на популярната инициатива обяви зам.-министърът на спорта Асен Марков.

За десетилетие движението за спорт и балансирано и разумно хранене „Живей активно“ е обхванало 200 000 българи, а компанията е вложила 12 млн. лв. През 2016-а за спорт, спортни събития, изграждане на спортна инфраструктура и закупуване на пособия са заделени 1 млн. лв. Партньори на „Живей активно“ са федерациите по волейбол, лека атлетика, художествена гимнастика и водна топка.
През годината София е предвидила 1,95 млн. за спорт. Новост е програмата за подкрепа на клубове, които развиват елитен спорт, но за детско-юношеското им направление. Планират се 90 събития за „София 2018 - Европейска столица на спорта“.
От Бургас, Варна (1,7 млн. лв. за спорт и 4 млн. за инфраструктура през 2016-а) и Пловдив се похвалиха, че ще строят закрити 50-метрови басейни, като този в Бургас (1,4 млн. за спортна дейност през 2016-а) ще е най-модерният на Балканите. Целият комплекс, който включва още футболно игрище и много други обекти, струва 17 млн. лв. В Пловдив се гордеят с новата многофункционална арена „Колодрума“, към която ще има и тренировъчна зала с топла връзка, планиран е и втори гребен канал.
След анонсирането на амбициозните програми на общините и на „Живей активно“ със страхотно настроение се появиха дългогодишните посланици на кампанията Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Тереза Маринова и Константин Папазов-Тити.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Кръстев

Този уебсайт използва "бисквитки"