Кметът на Банско: Над 70% от хората искат разширяване на ски зоната

Над 70% от хората, според, направените четири социологически проучвания, подкрепят развитието на зимните спортове чрез доизграждането на ски зоната в Банско. Това каза Георги Икономов, кмет на Община Банско пред Фокус.

“Подкрепата на местната общност е напълно показателна, категорично трябва да се развиват зимните спортове. Първо трябва да се анексира концесионният договор между концесионера и държавата, за да се стигне до по-конкретни стъпки, но това не е в правомощията на общината. Надявам се този път волята, която се изрази на националния съвет за развитие от всички управляващи политически сили да бъде продължена и този процес, макар и бавно да тръгне напред“, заяви Икономов.

По негови думи, ползите за Банско от разширяването на ски пистите, изграждането на нови лифтове, както и изграждането на нова, модерна ски зона в Добринище ще са огромни. “Това ще е голям плюс не само за Банско, но и за цяла България, защото ще имаме един истински европейски курорт, хармонично развит с легловата база, с която разполага Банско. Предполагам, че туристите ще се увеличат двойно, а това от своя страна ще доведе до заетост на хотелската част, на ресторантите и разбира се ще има нужда от двойно повече работна ръка. Не трябва да забравяме, че през сезона в Банско работят над 10 000 души от цяла България, което облекчава държавния бюджет“, коментира Георги Икономов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"