Сринаха опасни постройки на някогашното видинско летище

Премахнати са няколко от обявените за опасни и негодни за използване сгради от някогашното видинско летище. Постройките са сринати след заповед на кмета на община Видин от миналата година и последвало разрешение от Министерския съвет, каза пред "Труд" видинският губернатор Момчил Станков. Опасните сгради са премахнати още преди месеци, но едва сега се надигна вой в социалните мрежи.

Още преди три години, през лятото на 2013 г., тогавашното ръководство на областната управа постави предупредителна табела на старата административна сграда на някогашия аеропорт за риск от инциденти в близост до опустошените от времето постройки.

Тъжните останки от някогашното видинското летище не са от вчера. Намиращо се на 5 км от Видин гражданското летище е изградено през 1973 г. През 1999 г. е закрито със заповед на министъра на транспорта и предоставено за управление на областния управител. Имотът е с площ 153 841 кв.м, включващ писта с дължина 2080 м, сгради и прилежащ терен за обслужване функциите на аеропорта. За възстановяването му се говореше години наред, обикновено по време на избори.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Людмила Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"