Яйца от пъдпъдък по 10 стотинки за бройка доставят на кюстендилци техни приятели, колеги по служба, познати тази зима, казаха опитали от деликатеса. Яйцата са домашно производство от ферми в региона, а и от Пернишко. Работи се по заявка - обикновено доставките са от 10 бройки нагоре. Очаква се заявените количества да нарастват с приближаването на Великденските празници. Сега се прави нещо като дегустация.
Пъдпъдъченото яйце има трайност до 45 дни, ако се съхранява в задължителните за това условия - температура и влажност, казаха от областната агенция по контрол на храните в Кюстендил вчера. Оттам коментираха, че в града и региона няма център и лицензиран търговец, който да опакова и маркира пъдпъдъчени яйца за консумация и за продан и всеки, който си купува, поема сам риска при консумацията им. Иначе в магазинната мрежа пъдпъдъчят "артикул" се продава за около и над 30 ст. бройката, твърдят клиенти.