Съдия от Софийския районен съд се е самоубил тази нощ в столицата

Съдия от Софийския районен съд се е самоубил тази нощ в столичния квартал "Враждебна", съобщиха от прокуратурата.

Около 3.50 ч. екипи на Бърза помощ и столичната полиция са се отзовали на сигнал за намерено тяло на мъж в непосредствена близост до бл. №515 в квартала.

Констатирана била смъртта на починалия и неговата самоличност – Ц.Ц., на 39 г. Той е съдия в Гражданското отделение на Софийския районен съд, доскоро командирован в Софийски градски съд.

Първоначалните данни сочат, че починалият е скочил от междуетажна площадка на посочената жилищна кооперация и смъртта е настъпила от травматичните увреждания вследствие на падането.

Окончателното потвърждаване на въпросната версия обаче налага провеждането на аутопсия, оглед на жилището му в същия блок и съдебно-медицинска експертиза.

Поради наличните първоначални данни досъдебното производство е започнало за престъпление по чл. 127, ал.1 НК – подпомагане или склоняване към самоубийство.

Колегите от Прокуратурата изразяват най-искрените си съболезнования към семейството и близките на починалия ни колега, се казва още в официалното съобщение на държавното обвинение.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"