Цветанов пак ще контролира службите, заменя ген. Атанасов начело на вътрешната комисия в НС

Цветан Цветанов ще оглави парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. В деловодството на Народното събрание днес е внесено предложението за това. То е подписано от депутати от 4-те формации, подкрепящи правителството, и "Български демократичен център", потвърдиха за "Труд" от пресцентъра на ГЕРБ.

За момента не е ясно кога ще се проведе гласуването в пленарната зала на новия председател на вътрешната комисия, но най-вероятно това ще бъде още утре.

Цветанов ще заеме поста на ген. Атанас Атанасов, който в края на миналата година се обяви за опозиция и подаде оставка, като така последва лидера си Радан Кънев. Тогава оставка като председател на транспортната комисия подаде и Гроздан Караджов от гражданската квота на Реформаторския блок.

Близо два месеца ГЕРБ и Реформаторският блок водеха преговори за наследниците на двата освободени поста. След като вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева бе избрана за министър на образованието преди две седмици, от ГЕРБ предявиха претенции за председателското място на вътрешната комисия. Очакваше се да бъде предложен досегашният зам.-председател от ГЕРБ Румен Иванов, но той отказал.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"