Преговорите между Брюксел и Лондон без успех, разговорите продължават

Все още няма споразумение между ЕС и Великобритания за специалните правила, които иска Лондон, за да остане Великобритания в ЕС. Разговорите продължават.

Десетки правни експерти и други специалисти преговаряха цяла нощ, за да договорят документ, който лидерите в Брюксел да гласуват.

Британската делегация обяви, "че няма реален прогрес в разговорите". Лондон иска ограничаване на социалните придобивки на имигрантите във Великобритания, дори те да са от страни от ЕС.

Няколко държави от Централна и Източна Европа не са съгласни с това. Ако не бъде подписан договор, се засилва вероятността Великобритания да напусне ЕС. По този въпрос на острова предстои референдум.

Част от европейските партньори оказват сериозна опозиция. Полша, Чехия, Словакия и Унгария твърдо не приемат условието на Великобритания за ограничаване на социалните придовки за чужденци.

Все още не е ясно и ако това бъде прието за колко време ще бъдат ограничени. Говори се за 3 или 7 години ограничения.

Франция също не отстъпва за искането една страна сама да има правото да променя програмата на Европейския съвет, ако не е доволна от решенията, свързани с еврозоната.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"