Цар Киро в софийска болница вместо в съда в Пловдив

Стартът на процеса срещу печално известния като Цар Киро ром Кирил Рашков за нападение над двама пловдивски журналисти на 17 юли 2014 г. бе повторно отложен, като следващото заседание бе насрочено от районния съдия Веселин Атанасов за 21 април.

Първото заседание на 21 януари пропадна заради заболяване на адвокатката на цар Киро Росица Драгинова, а на това от 22 февруари (понеделник) пък липсваше самият обвиняем. Оказа се, че на 19 февруари (петък) Кирил Рашков е приет в столична болница с диагноза "тежка левокамерна дисфункция и междусърдно мъждене" и да му бъде направена коронарография, която предшества предстоящата трансплантация на сърце.

Операцията ще струва около 15 000 евро и ще бъде извършена в известна клиника в столицата на Франция Париж, където в средата на януари 74-годишният цар Киро е бил на контролен преглед. Заради предишни присъди и прегрешения, присъдата по сегашното дело срещу Кирил Рашков със сигурност ще е ефективна, и дори при извънсъдебно споразумение с прокуратурата, ще му се наложи да влезе отново в затвора минимум за 6 месеца.

От 1 до 6 години затвор пък предвижва чл. 325, ал. 4 от НК, по който сега е подсъдим заради извършени при условията на опасен рецидив непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществено, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, пише в обвинителния акт.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"