Още двама пенсионери изгоряха от ало-измами в Русе

Още двама пенсионери станаха жертви на телефонни измами в Русе, съобщиха от полицията. 80-годишна старица хвърлила през терасата на жилището си 1000 лв. и 700 долара, след като непознат мъж се представил на домашния й телефон за "инспектор от МВР".

Той я заблудил, че полицията е по следите на банда измамници. Мошеникът предупредил бабата, ако й се обадят за пари, да позвъни на тел. 9112 и да даде поисканата сума. После щели да й я върнат.

След серия обаждания на мним доктор и полицай за спешна операция на пострадалите й деца измамниците измъкнали адреса на пенсионерката и я накарали да им пусне спестяванията си от балкона. Докато я убеждавали да изтегли още пари от банката, се прибрал съпругът й. Щом съобщила на "инспектора", че мъжът й е вкъщи, обажданията спрели.

86-годишен дядо пък дал 5400 лв. на непознат пред блока си в крайдунавския град. Измамникът го излъгал, че трябва да освободи пратка с много важни документи от името на зет му. Човекът разбрал, че пил студена вода една на другата сутрин, когато потърсил роднината си.

Случаите се разследват от заведените дознания.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Каламов

Този уебсайт използва "бисквитки"