Не плащаш глоба, отнемат ти книжката

"По минимум трима водачи в столицата остават без книжки всеки ден заради неплатени глоби", заяви за bTV инсп. Николай Крушарски от „Пътна полиция” – СДВР.

Проверките на КАТ включват както правоспособността на водача и наличието на „Гражданска отговорност”, така и дали шофьорът няма влезли в сила наказателни постановления или електронни фишове, които не са изплатени.

Крушарски обясни, че след отнемане на книжката, провинилият се трябва да отиде в „Пътна полиция” и да я получи там срещу документ, че е платил глобата си.

През почивните дни полицаите отнемат по 5-6 книжки заради стари глоби само в района на София. Крайната мярка се прилага без значение дали става дума само за едно постановление, или за повече.

Шофирането в насрещното движение на магистрала да се санкционира с отнемане на книжката и глоба от 3000 лева. Това приеха на първо четене депутатите вчера. Според Крушарски, мерките ще имат силен превантивен ефект и чак след началото на прилагането им ще стане ясно дали шофьорите са прави да твърдят, че новите глоби са несъбираеми.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"