Кампания набира дарители на коса за онкоболни в старозагорско

В навечерието на 8 март в Стара Загора започва кампания под надслов "Дари коса", която ще помогне за изработването на перуки за онкоболни жени. Инициативата бе обявена от зам.-председателят на Общинския съвет в Стара Загора Даниела Лекина, която също ще се раздели с дългите си коси в името на каузата.

Кампанията е насочена към жени, борещи се с рак на гърдата. Ще се проведе от 6 март до 6 май във всички градове в област Стара Загора и цели да подкрепи инициативата на казанлъшкия коафьор Станимир Нанчев-Стенли "Надеждата е красива". През миналата година стилистът подари безплатни прически на казанлъчанки, които в замяна помогнаха с кичурите си за изработване на над 200 перуки за онкоболни дами.

Кампанията ще се открие на 6 март с импровизиран фризьорски салон. Местни коафьори, включително и Стенли ще се погрижат дарителките да си тръгнат освен с по-малко коса и с ефектни и стилни прически. Желаещите ще могат да подкрепят инициативата и финансово, като закупят куверт за събитието.

Много жени от Стара Загора вече са проявили интерес и са заявили готовност да се включат в благородната инициатива.

"В онкодиспансера в Стара Загора, който обслужва и област Сливен през 2015 г. има регистрирани 3302 болни от рак на гърдата жени, през 20014 г. те са били 3219", обяви Даниела Лекина. Тя добави, че само през 2015 г. новите случаи с това заболяване са 287. "Всички политически партии в региона подкрепиха идеята, както и множество фризьорски салони, които ще залепят логото на кампанията и ще подстригват безплатно жени, желаещи да дарят косите си", добави Лекина. Тя уточни, че изискването косата да е дълга минимум 25 см.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"