Ученикът в Княжево прострелян в слабините с боен пистолет

В слабините с боен пистолет е прострелян 15-годишният ученик от 26 СОУ в столичния квартал „Княжево“, съобщава бТВ, като се позовава на свидетели на инцидента, станал по-рано днес.

В 15:40 часа в МВР е получен сигнал, че в района на училището тийнейджър на 16 години е стрелял срещу свой познат.

Деца, присъствали на мястото, разказали пред електронната медия, че всичко започнало, когато двамата бивши приятели си уговорили среща на стадиона в близост до училището, за да разяснят спор помежду си.

В уречения час на стадиона се събрали техни съученици, като 16-годишния извадил боен пистолет и го насочил към опонента си, който успял да му бутне ръката. Произведеният изстрел уцелил 15-годишния в слабините. Той е откаран в болница, като няма опасност за живота му.

„Нямаме информация каква е причината и защо се е стигнало дотук. Тепърва ще се изяснява какво е станало. Аз съм изключително обезпокоена и изненадана от това, което се случи. Пострадалият е наш ученик – много възпитан и приятен. Другият е бивш наш ученик, за който знаем, че никога не е правил проблеми“, разказва директорката на 26 СОУ Елка Велкова.

„Инцидентът е изключително неприятен. През последните две седмици в МОН сме изключително напрегнати от подобни случаи. Дисциплината в българските училища трябва много бързо да се затегне с помощта на МВР“, коментира заместник-министърът на образованието Диян Стаматов.

Пирогов

От "Пирогов" съобщават пред агенция "Фокус", че пострадалото момче всъщност е на 14 години.

"Детето е простреляно в тазовото дъно. Към момента лекарите са направили подробни прегледи и изследвания. Сега момчето се намира в операционната, за да му бъде направена ревизия на раната. Лекарите проверяват има ли засягане на органи и какви поражения са нанесени", съобщават от болницата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"