Депутат от ГЕРБ предлага въвеждането на глоби за носене на палки и ножове от деца

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев предложи да се възпитава респект към забранените и контролирани вещи у децата, като се започне с налагане на глоби на родителите, заяви той в студиото на „Нова ТВ“.

„Ние не виждаме само едно 16-годишно момче с пистолет, ние виждаме отношения от младежите към всички контролирани, забранени оръжия, опасни предмети и т.н., а това отношение трябва да бъде възпитавано, да има респект към оръжията“, каза той, „Ако направим така, че носенето на оръжие се забрани и се проверява, има актове на родителите за носене на ножове, на палки, те ще започнат да контролират“.

Той предложи конкретни мерки, а именно хладните оръжия да се продават само срещу показване на лична карта. Ако полицай залови непълнолетно лице с оръжие, глобата да отнасят родителите му. А ако пълнолетно лице има нож или палака в себе си, но не и лична карта, да бъде санкциониран.

Причините за повишаващите се нива на престъпност, не само сред младите, Манев приписва на упражнението в сриване на авторитет на министерството на МВР, оставяйки чувство на безнаказаност и давайки възможност на всеки „да си разиграва коня, както иска“, мислейки си, че няма да има бърза и ефективна присъда, няма да лежи,

Опонентът му в разговора, бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, прехвърли вината на ГЕРБ, казвайки, че те от 11 години управляват системата на МВР, а престъпността не е намаляла.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"