Жена падна в шахта и осъди община Русе

Жена пропадна в необезопасена шахта в подлез на кръстовището по бул. "България" и "Гоце Делчев" в Русе и осъди общината да й плати 835 лв. с лихвите за непозволено увреждане. Районният съд постанови от местния бюджет да се покрият още 530 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва пред окръжния съд в крайдунавския град.

Инцидентът с Н.Д.Н. се случил посред бял ден миналото лято, когато влязла в подлеза. Тя не видяла в тъмното пълната шахта с вода и левият й крак хлътнал в дупката. Жената успяла да се подпре с ръка, а синът й помогнал да се измъкне от капана. По-късно тя се освидетелствала при съдебен лекар за получените охлузвания и болки по тялото.

Заради диабета раните й зараснали бавно и близо месец пострадалата минувачка не можела да спи нормално от болки. Накрая жената завела дело в съда срещу общината като стопанин на подлеза и настояла да я обезщети за преживените страдания. От кметската управа оспорили иска като недоказан и препратили към фирма "РПС", с която имала сключен договор за поддръжка на пътя и прилежащите му подлези.

"Падането е резултат от необезопасяване на наличната шахта и неосветеност на изграденото пътно съоръжение", пише в съдебното решение. В случая е очевидно, че работниците на “РПС" са бездействали. Общината е трябвало да проверява как си вършат работата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Каламов

Този уебсайт използва "бисквитки"