Съдят Ценко Чоков за класическо документно престъпление, свидетели го оправдават

„Става дума за класическо документно престъпление. Свидетелка, която живее в Благоевград притежава земи в района на село Галиче, които искала да продаде”, заявява пред Нова телевизия говорителката на Главна прокуратура Румяна Арнаудова, разяснявайки защо кметът на селото Ценко Чоков ще бъде изправен пред съда.

Става въпрос за 10 декара земя, които онкоболната Ваня Ковашка е наследила от баща си. Парите от продажбата й трябвали за лечение.

Ваня се обажда на братовчедка си Петруша, която живее в Галиче, с молба за съдействие да намери купувач. Петруша тръси Чоков, тъй като той обработва земята, защото е дадена под аренда в неговата частна кооперация.

„Човекът ми каза, че може да я купи, щом е толкова спешно”, обяснява братовчедката.

На 9 септември 2014 година Ваня Ковашка получава 6000 лева срещу десетте декара. Според прокуратурата обаче тя изобщо не е присъствала на изповядването на сделката.

„Подписите в изискуемите по закон документи не са положени от жената от Благоевград, а от друг човек в присъствието на Чоков”, заявява говорителката на прокуратурата.

Ковашка обаче е категорична, че парафите са нейни, а парите са й пратени с пощенски запис. Братовчедка й Петруша също свидетелства, че Ваня е била по време на сделката.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"