Зелените нападнаха и Върховния съд - не приемал аргументите им и отсъждал против тях

„За нас е гордост, че с частна инвестиция, без европрограми, създадохме еталон за зимен курорт като Банско”, заяви Петър Петров, представител на „Юлен” АД, фирмата-концесионер на ски зона Банско по време на дискусията, организирана от МОСВ.

Петров обясни, че ако концесионният договор бъде развален едностранно от държавата, дружеството ще потърси правата си в съда.

„Би следвало да ни бъде върната цялата инвестиция, като ще претендираме за пропуснати ползи и нанесени вреди.

Относно твърденията на еколозите юристът каза:

„Има 60 решения по дела, заведени от тези хора и нито една осъдителна присъда. След като съдът е решил,, но те не са съгласни, и Господ да слезе, няма да ги убеди”.

Преди това председателят на Асоциацията на парковете в България Тома Белев директно обвини Върховния административен съд, че постановявал в полза на концесионера, защото бил зависим. Това твърдение предизвика смях у министрите и експертите, присъстващи на дебата.

След това шефката на ДНСК Милка Гечева обяви, че в ски зона „Банско” са извършени десетки проверки, но констатирано незаконно строителство няма.

„Очевидно има неразбиране за строеж по смисъла на Закона за устройство на територията. Когато говорим за незаконен строеж имаме предвид законовите хипотези, а не тълкувания на текстове в концесионния договор или спорове за право на собственост. Така че по ЗУТ такива в ски зона „Банско” няма”, обясни Гечева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"