Затворник уби с камъни пенсионер в Айтоския Балкан

Основната версия: скандал за пари

75-годишен мъж е бил убит зверски за пари край село Зетьово, Айтоско. Трупът бил открит в дере в гората, край пътя за Руен.

Жертвата е Хъкъ Али, родом от руенското село Люляково. Той работил преди години в местното ТКЗС, бил домакин. После се пенсионирал и започнал да се занимава със земеделие - отглеждал зеленчуци в собствена градина, заедно със съпругата си близо до семейната им къща край жп гарата в Люляково.

Хъкъ излязъл от дома си в четвъртък и повече не се прибрал. Близките му притеснени, алармирали в полицията в петък, че е изчезнал.

Местни хора, негови роднини и полицаите тръгнали да го търсят. На километър от Зетьово, по главния път за Руен, около 16 часа, те открили автомобила му - с потрошено предно ляво стъкло. Минути след това Хакъ бил открит мъртъв на 300 метра от колата си "Фиат Брава". Главата му буквално била смазана от удари с камък.

Полицията е задържала заподозрян за убийството три часа по- късно по пътя за Дългопол. Той е на 45 години - Ремзи Мустафа, родом от Дългопол, рецидивист. В момента се проверява защо е бил в отпуск от затвора, казаха от полицията.

Цялото село Люляково е потресено от зверското убийство. "След няколко дни Хъкъ трябваше да намвърши 76 години", казаха негови комшии. Всички го описват като кротък човек, който не се замесвал в никакви скандали. Според запознати, за мотивите за зверското убийство има свидетел местен човек. Кой е той обаче се пази в тайна. Запознати уточниха, че не е станал пряк свидетел на зверството.

Извършителят Ремзи бил осъден за убийство и грабеж, и излежавал присъдата си във Варненския затвор. В момента бил пуснат в отпуск от 9 до 14 ти март, съобщи шефът на ОД на МВР в Бургас Калоян Калоянов. Двамата с убития са се познавали. Като причина за зверството полиция и прокуратура посочиха "личностно-финансови отношения". Най- вероятно в дъното на скандала между убиецът и жертвата е паричен заем.

Затворникът пътувал заедно с Хъкъ към Люляково, но по пътя се скарали и Ремзи го убил с камък. След това се опитал да прикрие следите си, но бил разкрит.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"