Злите демони на зодиите

Овен

Обладани от бесове

Нали се сещате, че това е зодията на Адолф Хитлер. Тъмната им страна се проявява, когато не са съзрели емоционално. Тогава имат склонност да прекаляват - и във веселбите, и в сцените на ревност, и в пристъпите на бяс. Така че най-често Овните са обладани от бесове. За да проверите дали е така, дискретно ги попитайте дали получават главоболие, когато чуят църковни камбани, и имат ли системни болки в цялото тяло и лошо самочувствие. Ако познатият ви Овен е започнал наскоро да пие или да играе хазарт, работата е ясна.

Телец

Яхат ги шеду

Изобразяват халдейските божества шеду - демоните на бурята, като крилати бикове. Колко точно казано за Телците! Разгневят ли се, те хем летят на крилете на отмъщението, хем са като разбеснели се луди крави, хем носят мрак и ужас като небето пред градушка. Според Еврейската енциклопедия шеду пазят дворците от вражески набези, както Телецът пази дома си от чуждо посегателство. Обвиняват го също в мързел, меркантилност, чревоугодничество, снобизъм и липса на одухотвореност. Всъщност хората, които не разбират Телците, твърдят, че са досадници от класа.

Близнаци

Баща им е Имир

Поради странната си разнолика природа Близнаците май са изчадия на преродения Имир. В скандинавската митология той е прабожество, родено от отровата на ледената река Еливагар и расло в първичната пустош Гинунгагап. От мишниците на ледения великан се пръкнали мъж и жена, а от миризливите му крака - шестглаво чудовище. Ако попитате който и да е редови Близнак дали е раждал скоро неща с мишниците или краката си, той веднага ще отрече. (Понеже Близнаците са двулични.) Наричат ги повърхностни всезнайковци с нулев такт, на които не може да се разчита. Чудно защо така?

Рак

Защитникът Ламасу

То е ни риба, ни рак, изобразяват го като крилато човеко-говедо-лъв, често от женски пол - май е роднина на грифоните и сфинксовете. Ламасу/Аспасу е асирийско божество - закрилник на слабите и онеправданите, и очевидно се е вселило в представителите на зодиакалния знак Рак, които са винаги нащрек за пребити, крастави и гладни хора и животинки, нуждаещи се от грижа и закрила. Не се знае дали Ламасу са били и така изпълнени с мирова скръб, толкова черногледи, сантиментални, прилепчиви и свръхчувствителни като наследниците си, родени под знака на Рака.

Лъв

Шарур -размазвачът

Летящият лъв Шарур е “размазвачът на хиляди” - той е оръжието и митичният символ на шумерския бог на войната и лова Нинутра. Макар че може да говори, когато не е лъв, Шарур заема формата на боздуган. За да се уверите, че Лъвът наистина е оживял Шарур в човешка кожа, ще ви припомним само, че Барак Обама е роден под този знак. Божието оръжие е арогантно, сприхаво, отмъстително и гневливо. Когато се развилнее, може да нанесе мащабни поражения. Но ако не получи одобрение от Нинутра, се свива на кравай и ближе жално опашка.

Дева

Чудовищният Асаг

Девата е знакът, под който е родена д-р Куин Лечителката. Девите знаят много за храните, природата, билките и целебните им свойства. Изглеждат симпатични и чаровни, но яхнат ли метлата, се преобразяват в Асаг – демона, носител на всички болести, зарази и отрови. Шумерският демон Асаг е олицетворение на злото, тъй ужасен, че от самото му присъствие рибите се сваряват живи в реките. Мирновременната Дева се отличава най-вече с това, че е суетлива, придирчива, заядлива и цинична. Но това не я прави изверг, а обикновен дразнител.

Везни

Якша - добра, но не съвсем

Якшата е природен дух или фея, която понякога е бяла и добра, но в други случаи дебне от засада в горските сенки, за да хване и разкъса с ненаситната си паст заблудените пътници. Якшите са пазители на земните съкровища. Описани са в хиндуистки и будистки текстове, а днешното им проявление са сребролюбивите Везни. Увиснали в небитието, Везните точно като якши се люшкат между доброто и злото. Те са също така и суетни, самовлюбени и неудържими флиртаджии, но това е просто човешката страна на представителите на знака.

Скорпион

Обикновен зъл дух

Отмъстителни и страховити социопати, те сякаш четат мисли и имат скрито познание за отвъдното. Скорпионите са страшни за останалите хора, които очакват всеки момент да усетят как ги жегва отровата на скорпионското жило. Всъщност родените под този злокобен знак са най-обикновени зли духове, които съществуват предимно, за да дразнят околните. Астролозите винаги ни съветват да избягваме Скорпионите. Попаднали под влиянието им, хората са обзети от нечестиви мисли, перверзии и скоро животът им се превръща в същински кошмар.

Стрелец

Змията Уктена

Кое е общото между Майли Сайръс, Бритни Спиърс и Ники Минаж, освен че се държат като кухи лейки? Точно така - и трите са родени под знака на Стрелеца. Заради външното им проявление никой не може да заподозре, че Стрелецът е обладан от духа на Великата рогата и крилата змия Уктена. Според митологията на чероките на челото й блести грамаден диамант, който озарява миналото и бъдещето, така че Уктена е един вид ясновидка. Тя също така си пада малко въздухарско вълшебно същество, защото била създадена, за да изяде слънцето, а не успяла. Нещо като Майли, Бритни и Ники...

Козирог

Великият дух

Той знае всичко по-добре от всички. Държи да управлява и да направлява. И с право - нали е създател на Земята, Слънцето и всичко, що ходи, лази и лети. Вездесъщ и всемогъщ, Великият дух е отдал капчица божественост и на своето отроче, Козирога. Като същински разглезен Божи син Козирогът е твърдоглав, упорит, отмъстителен и своенравен. В съответствие с описанието на Отца си Козирогът е “дребният дух, който живее над всички останали”. И добре че от високото всичко се вижда, защото козелът си няма и капка въображение да запълни празнините.

Водолей

Света вода ненапита

Не е точно дух или демон това, което характеризира рационалния Водолей. Те преминават през Земята, без въобще да я докоснат с крака. Известно е, че Водолеите, както и принцесите не посещават тоалетната, защото са твърде възвишени. Родените под Водолея са със сложна и объркана природа - те са въздушен знак с дървена глава, който в същото време е света вода ненапита. Не си дават сметка, че светата вода обикновено е най-прозаична чешмяна, която попът е прекадил с тамян и прекръстил със сребърен кръст, овързан в китка здравец.

Риби

Алп-лухра, гладницата

Нагнезди ли се в теб лакомият дух Алп-лухра, не можеш да се отървеш, докато не те изсмуче, твърди ирландската митология. Алп-лухра дебне край потоците за задремали хора. Превръща се в жаба и скача в отворената им уста. А след това се храни от силата на храната, която човекът поглъща. Такива са и Рибите - идеалният паразит. Не разбираш как ти влизат под кожата, изсмукват жизнените ти сили, а ти дори се радваш, че слабееш. Обсебят ли те, те заливат с емоционалните си отпадъци - по цял ден ридаят, пишат стихове и плетат венци от маргаритки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"