Мистерията на Бермудския триъгълник разгадана?

Мистерията около т. нар. Бермудски триъгълник е ангажирала съзнанието на големи учени и е плашила стотици пилоти и капитани.

Десетки години те са се чудели какво стои зад мистериозните изчезвания на кораби и самолети, но изглежда, че сме по-близо до разплитането на възела от всякога. Поне така твърдят учени от Арктическия университет в Норвегия след откриването на група кратери край бреговете на страната, съобщава mensxp.com.

Въпреки че северната държава е изключително далеч от Бермудския триъгълник (който се намира между Пуерто Рико, Бермуда и Флорида), учените предлагат обяснение на базата на дълбочината и широчината на въпросните кратери.

Подводните „дупки“ в Баренцово море са 800 метра широки и дълбоки 450 метра. Предполага се, че са били създадени от огромни метанови избухвания от дъното на морето.

Учените от Арктическия университет на Норвегия обясняват, че газът изтича от кратерите и достига повърхността. Експлозиите отварят дупки, които засмукват корабите, а изключително летливия метан попада в двигателите на самолетите и ги взривява.

Спори се също дали количеството на газа, което все пак не би било достатъчно да взриви кораб, би могло да доведе до задушаване на екипажа.

Това би обяснило откриването на плавателни съдове, които нямат следи от претърпени инциденти или катастрофи, но чийто екипаж е мъртъв.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"