Сидеров с ново споразумение за година пробация

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров и прокуратурата са сключили ново споразумение по делото срещу него за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай пред парламента през 2013 г., съобщават от Софийски градски съд.

То ще бъде разгледано от съдия Вера Чочкова в сряда. Първото споразумение за 6 месеца пробация не бе одобрено в понеделник. Сега се предлага тя да е за срок от 1 г., съобщава "Правен свят".

Преди дни друг състав на съда с председател Христинка Колева не одобри споразумението на Сидеров с държавното обвинение, което беше за 9 месеца пробация и включваше задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

Лидерът на "Атака" е обвинен за случая от 21 май 2013 г. пред парламента, когато се спречка с журналист на телевизия СКАТ. Депутатът беше заснет да обижда и заплашва репортера, да бута микрофона му и да настоява за извинение за думи на собственика на телевизията Валери Симеонов. На мястото пристигна полицай, който застана между двамата, при което агресията на Сидеров се насочи към униформения. От прокуратурата повдигнаха обвинения на депутата за хулиганство и лека телесна повреда, като посочиха, че полицаят е блъснат от Сидеров в областта под гърдите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"