Затворник изнудвал търговка от килията (обзор)

Затворник, който лежи за грабеж, изнудвал търговка от Софийско за пари по телефона от килията, съобщи вчера главен инспектор Петър Грошлев от ОДМВР-София.

„Аз съм граничен полицай... В момента дежуря на браздата, скучно ми е и няма с кого да си говоря.“ С тези думи в телефонната слушалка пандизчията омаял търговката, която живеела в малък град край София и била собственичка на няколко магазина. Историята на двамата тръгнала от фейсбук, в продължение на половин година те се сближили. След многобройни разговори в мрежата и по сателита затворникът разказал на жената, че изтърпява присъда за престъпление по служба. Тя му се доверила и му казала, че е майка на две деца.

По-късно той обявил, че е изпаднал в беда зад решетките. Във връзка с нея й поискал незначителна сума пари, уточни полицай Грошлев. Търговката откликнала и в няколко пощенски записа му изпратила 1300 лв. Изведнъж обаче се вразумила и отказала да дава. Това разгневило пандизчията и той заплашил жената, че „ще прати негови хора да я залеят с киселина“. Свързал се с приятелките й и ги накарал да я склонят да преведе пари, иначе ще отвлече децата й и ще подпали магазините й.

Тогава търговката разказала всичко в полицията. Преди това затворникът й предложил: „Дай 500 лв. и ще те оставя на мира“. Разследващи белязали парите и жената ги изпратила в затвора.

В килията ченгетата открили мобилния телефон и две СИМ карти. Едната от тях била скрита в тайник на слиповете му, съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова. „Предстои на затворника да бъде повдигнато обвинение за изнудване. Разследваме и кое длъжностно лице от затвора е спомогнало за внасяне на мобилен телефон и карти“, обяви още обвинителката.

Полицаи издирват и други жертви на пандизчията, които всеки месец му плащали сметките на телефона.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Стоян Нешев

Този уебсайт използва "бисквитки"