Зрелищни антитерористични учения в София тази нощ

Силите за сигурност проведоха зрелищно антитерористично учение в центъра на София тази нощ. Още вчера вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че тренировката е планирана от два месеца и провеждането й е съвпаднало случайно с атентата в белгийската столица. Полиция отцепи района около Националния дворец на културата. Подобно учение беше извършено и в една от метростанциите в столицата – тази на бул. „Константин Величков”.

Пожарни, патрулки, камиони на жандармерията и линейки снощи бяха обсадили районите. Полицейските ленти бяха опънати в широк периметър около двете места, а униформените спираха за проверка всеки един пешеходец, попаднал в района на учението.

Масираните полицейски симулации събраха десетки любопитни зрители от заведенията около НДК.

Според оповестената от силовото ведомство информация, целта на зрелищната демонстрация на техника и човешки ресурс, е била да се провери реакцията и взаимодействието на отделните държави структури, както и обмена на информация в реално време при терористично нападение.

"Тренировъчните действия са съвместни на МВР, Министерство на отбраната и други държавни институции. Целта на действията е да се оцени възможността за реакция, координация и обмен на информация в реално време. Тренировъчните дейности се провеждат по предварително изготвен сценарий. Предприети са всички необходими мерки за осигуряване на реда в столицата", обясни по време на обучението Михаела Михайлова от пресцентъра на МВР.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"