До края на годината - синя зона и в Сливен

"Възложил съм задача и вече се работи за създаването на синя зона в Сливен. Имаме амбицията сами да си изготвим проекта" - съобщи кметът Стефан Радев /ГЕРБ/. Работата по него се очаква да приключи до края на годината.

"Досега не е въведана синя зона в града вероятно, защото това не е евтино мероприятие и изисква немалка първоначална инвестиция. От друга страна, идеята се приема нееднозначно от хората" - коментира градоначалникът.

"За мен лично обаче това решение е безалтернативно, не толкова заради приходите, които се очакват, макар че и те не са никак без значение, а заради дисциплиниращият ефект от синята зона" - допълни Радев.

Администрацията обсъжда и нуждата от поредното саниране на подлезите в Сливен, както и опазването им от вандалски прояви, които ги превръщат в мръсни, опасни и неизползваеми съоръжения.

Имало работно предложение около подлезите да се поставят търговски обекти срещу ангажимента ползвателите им да ги поддържат. Съществувала и идея тези съоръжения да се заключват. Окончателното решение тепърва предстои.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"