Назарян в благотворителна акция: Възхищавам се на хората, които не са безразлични към бедните и страдащите

Двукратният олимпийски, трикратен световен и шесткратен европейски шампион по класическа борба Армен Назарян се включи в благотворителната кауза "Топъл обяд" и лично раздаде храна на гладни и нуждаещите се пловдивчани заедно със здравния мениджър на болница "Медлайн" д-р Невен Енчев и неговия брат близнак и пластичен хирург д-р Ангел Енчев.

"Веднага и с удоволствие приех поканата на д-р Невен Енчев да участват в инициативата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Искрено се възхищавам на хора, които не са безразлични към бедността и страданията на своите сънародници и им помагат. Аз самият съм от семейство, което познава затрудненията. Но благодарение на спорта сега съм добре", заяви Армен Назарян, който в момента е селекционер на националния ни отбор по борба класически стил.

Арменецът с български паспорт не скри, че целта, която гони със състезателите си, е спечелване на още 6 квоти за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Няма да ни бъде никак лесно, тъй като конкуренцията в нашия спорт е жестока. Но вярвам, че нашите представители имат сили и възможности да се преборят за квоти в предстоящите 3 турнира. Въпреки че състезателите ни излизат срещу силни противници от големи държави, разполагащи със сериозен бюджет в спорта и в борбата. Противник съм на употребата на медикаменти в спорта, не харесвам лесните начини за печелене на медали и като състезател никога не съм използвал забранени стимуланти. Стремя са да предам това и на моите възпитаници. В борбата, за да победиш съперника, не е нужна само сила, а техника, комбинативност и воля, много труд и непрекъснати тренировки", е рецептата за успех на Армен Назарян.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"