Внасяш евтино, кусаш мръвка

Евтино свинско от чужбина завзема българския пазар и подбива цената на родното производство. Напомпано е с вода и добавки, които изкуствено завишават теглото му, удължават срока му на годност и поддържат търговския му вид, подозират местни животновъди. И верно, испанският бут например е по-розовичък, по-акварелен, някак с по-воднист цвят от нашия. Само че масовият български пенсионер не е махнаджия. Ако не е вносът, ще куса мръвка на куковден. Ама не било здравословно. Много важно. Бедните ще ядат евтино и ще са дебели, грозни и болни. Богатите ще се хранят скъпо и ще са слаби, хубави и здрави. Поне по този показател „да ги стигнем американците“!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Милена Бойчева

Този уебсайт използва "бисквитки"