По идея на магистри по икономика, спечелили конкурс: Изграждат единен портал на студентите във Варна

Студентите от петте варненски университета ще имат единен портал, който ще им дава достъп до актуална информация за културния живот във Варна и местата, които могат да посетят безплатно или със студентска отстъпка.

Порталът ще предоставя още данни за спортни, образователни, доброволчески инициативи, стажове във фирми и възможности за допълнително образование. Проектът е на магистрите от Икономическия университет Георги Станчев, Косьо Владимиров, Мария Рускова и Александрина Александрова. С него те спечелиха конкурса "Моята Beehive идея за Варна", организиран от сдружение "Споделено работно място" - Варна.

Целта на обявения в средата на януари конкурс бе да се насърчи младежкото предприемачество, насочено към развитието и подобряването на градската среда, културата, образованието и социалния живот във Варна. За приза и възможността идеята им да получи шанс за реализация се бориха още 8 екипа от младежи до 29 г.

Експертното жури обяви, че ще подкрепи логистично и идеята на учениците Христо Карацанов и Виктор Иванов "Дигитална класна стая". Тя е за въвеждане на Touch маси със сензорен интерфейс в класните стаи. Според авторите всяка маса ще се ползва от четирима ученици, а учителят ще обяснява уроците на 84-инчов Touch панел вместо на дъска. Организаторите на конкурса обявиха, че вече търсят партньори за реализацията на двете концепции.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"