Как се самоубиват зодиите?

Овен

Разстрел, а след разстрела...

На 10 март 2007 г., месец преди 50-ия си рожден ден комикът Ричард Джени се събудил, побъбрил си с приятелката си и докато тя приготвяла закуската, си теглил куршума. Джонатан Брандис от “Приказка безкрай” избрал въжето, а друг актьор - Джон Бърг, се надишал с въглероден окис. Всички те са родени под знака на Овена и са пример, че и Овните стават жертва на вътрешни терзания. Все пак самоубийството не е типично за тях. Една от причините да сложат край на живота си би била безизходна ситуация, в която се чувстват като в капан.

Телец

Ляга под ауспуха

Трудно е да се извади Телецът от равновесие. Почти невъзможно е да изпадне в ситуация, при която е готов да отнеме собствения си живот. По-вероятно е да посегне срещу виновника за нещастието си - по един или друг начин. Макар самонараняването да не е в стила на Телците, ако все пак са решили да напуснат този свят, ще го направят възможно най-безболезнено. Тъй като райският газ не е общодостъпен, те избират един от най-лесните варианти - задушаване с въглероден окис, обикновено като се затворят в кола с пуснат двигател.

Близнаци

Изобретателни и непредвидими

Въглеродният окис може да е любимото средство на Телците, но не е тяхна запазена марка. Актрисата и певица Либи Холман е предпочела да си отиде зад волана на ролс-ройса си, нищо че е Близнаци. Къде по-зрелищно постъпила британската й колежка Луси Гордън („Спайдърмен 3“), родена под същия знак. Тя се обеси, но в предсмъртно писмо остави 10 хиляди долара на кучето си. По размах е трудно да се надмине кечистът Крис Беноа. Той първо удушил жена си и 7-годишния си син и чак след това се обесил. Близнаците са непредсказуеми дори и в самоубийството.

Рак

Умрял от отегчение

Това е знакът на самоубийците. Като започнем от Ърнест Хемингуей, който се е застрелял, минем през Робин Уилямс (обеси се с колана си), певицата Филис Хайман (барбитурати), актрисата Маги Макнамара (сънотворни) и английския пънк музикант и поет Йън Къртис (обесване). Актрисата от нямото кино Лупе Велес се нагълтала със саконал от срам - че била бременна и безчестна. Но най-светъл пример как се самоубиват Раците е актьорът Джордж Сандърс. На 66 г. той изгълтал няколко шишенца с фенобарбитал, понеже бил отегчен до смърт.

Лъв

Барбитурати и други препарати

Необяснимо е, че най-егоцентричният и самовлюбен зодиакален знак е и на челно място по самоубийства. Предпочитат да не се мъчат много - актрисата Барбара Бейтс се е задушила с въглероден окис, актьорът Мишел Жирардон избрал да се натъпче с хапове. Уитни Хюстън беше открита мъртва във ваната с гигантски количества дрога плюс алкохол в кръвта. Но има и такива, които си падат по зрелищното наказателно самоубийство - тв актрисата Бренда Бенет се застреляла пред очите на любовника си. Андрю Кейниг (първият Жокер от “Батман”) пък се обесил в гора.

Дева

С пистолет в главата

На Девите напразно им се носи славата на разумни и стабилни хора. Дълбоко в себе си те също имат чувства и понякога сериозно се разстройват - най-често от това, че светът не отговаря на изискванията им. Ейми Уайнхаус е жена Дева, която се изстреля в космоса с помощта на смъртоносна комбинация от алкохол и дрога. През 1980 г. актрисата Рейчъл Робъртс се е нагълтала със сода каустик. Но според статистиките Девите най-често се самоубиват с пистолет. Доказателство е Джеръми Апългейт, който се гръмна през 2000 г.

Везни

Кому е нужно това?

Суетната Везна все не може да реши дали да се отрови (сакън, ако устата й се разпени от отровата, ще е грозна гледка), или да се приспи в колата (казват, че като умира, човек се изпуска). Естествено, и дума не може да става да се обеси и грозно да посинее, да се застреля и да опръска всичко с кръв, или пък да се хвърли под влака. Освен естетическата дилема пред Везната стои и още един въпрос: “Кому е нужно това?” Представителите на този знак са прекалено обсебени от себе си, за да допуснат сериозно мисълта да сложат край на живота си.

Скорпион

Убиец, не самоубиец

Показателна за характера на Скорпионите е историята на британската актриса Фрита Гуди, която се самоуби, като се промуши право в сърцето с кухненския нож. С един-единствен точен удар. Фрита страдаше от анорексия. През 1997 г. актьорът Брайън Кийт се застреля два месеца след самоубийството на дъщеря си. Той имаше рак на белия дроб. И 20-годишна депресия. Не е типично Скорпион да си отнеме живота със свръхдоза или пък да се обеси. И по принцип по-често се случва Скорпион да отнеме чужд живот, отколкото своя собствен.

Стрелец

Оригинални решения

От кого да очакваме най-оригиналните самоубийства, ако не от веселяка в зодиака - Стрелеца. Актьорът от нямото кино Лу Теледжън е бил красавец с буен характер. Но един ден се заключил в банята, обръснал се, напудрил се, подредил по пода изрезки със статии за себе си и се промушил 7 пъти с шивашка ножица. Моделът и актриса Джия Алеманд не е намерила сили за такова кърваво деяние. През 2013-а тя се обеси кротко... на кабела на прахосмукачката. Такива хора са Стрелците - по принцип не се самоубиват, но ако решат, избират нетрадиционен начин.

Козирог

Предпочита с хапове

Твърдо стъпил на земята, с взор, насочен малко напред и леко нагоре, Козирогът е последният, когото бихте заподозрели в мисли за самоубийство. Оказва се обаче, че под рогата дреме бомба със силен самоунищожителен заряд. Предпочитано средство, както и при Лъва, е свръхдоза от отнемащи съзнанието субстанции. Италианската певица Далида се нагълта с барбитурати през 1987 г. Но някои го правят по-драматично - френският топмодел Капюсин се хвърли от 8-ия етаж, а Ед Фландърс (от “Екзорсистът”) се простреля в главата.

Водолей

Само по изключение

Ако очаквате дълъг списък с прочути Водолеи самоубийци, значи не познавате характера на Водолея. За представителите на този знак самоубийството не е никакво решение. Все пак се срещат и изключения - актрисата Марго Хемингуей, която ден преди 35-ата годишнина от самоубийството на дядо си Ърнест се нагълтва с фенобарбитал, писателката Вирджиния Улф (вследствие на тежка депресия се дави, след като е напълнила джобовете на палтото си с камъни) и австралиецът от INXS Майкъл Хътчинс (алкохол плюс опиати) са сред тях.

Риби

Висва на въжето

Рибите са ненадминати в самоубийствата. Те живеят двойствен живот - тялото им пребивава във физическия свят, докато душата се рее между световете, и за тях приключването на земния път не е крайна стъпка, а нещо като преминаване в друго измерение. Според статистиката често избират да се обесят. Така постъпи дизайнерът Аликзандър Маккуин през 2010 г. Писателят Дейвид Фостър Уолъс също увисна на въжето, но след години тежка депресия. Кърт Кобейн не успява да се самоубие по лесни начин - с наркотици и алкохол, и след няколко опита се гръмва в главата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"